Frågor och svar

Kan jag öva från olika enheter?

Ja, taxi-prov.se/ är utformad för att vara kompatibel med olika enheter, inklusive datorer, smartphones och surfplattor. Du kan använda webbplatsen från vilken enhet som helst som har en internetuppkoppling.

Hur lång tid tar det att bli taxiförare?

Tiden för att slutföra en taxiutbildning varierar från elev till elev. De som genomfört svensk gymnasieutbildning bör kunna klara teoriproven på 1 till 3 månader, sedan kan uppkörningen ta längre tid på grund av långa väntetider. De som varken genomfört svensk gymnasieutbildning eller tagit körkort B i sverige behöver generellt mer stöd och studietid.

Finns det några åldersbegränsningar för att bli en taxiförare?

Ja, man måste vara minst 21 år gammal, undantaget för 18-åringar under vissa omständigheter: läs mer här: Krav för taxiförarlegitimation

Om jag använder taxi-prov.se, behöver jag något mer för att öva?

Nej, vi emulerar det riktiga provet med omfattande frågedatabas i varierande svårighetsgrad tillsammans med kartbilder (du behöver alltså inte köpa kartboken) och tidsbegränsning precis som det riktiga provet. Det kan det vara bra att fräscha upp körkort B kunskaper då sådana frågor kan dyka upp på provet.

Hur mycket kostar det att öva på taxi-prov.se?

Kategori
7 dagar
1 månad
60 dagar
Säkerhet och beteende
499,-
599,-
799,-
Lagstiftning
499,-
599,-
799,-
Säkerhet och beteende + Lagstiftning
998,-
1198,-
1598,-